اگر چه دلایل زیادی برای مراجعه به متخصص فیزیوتراپی و شروع درمان وجود دارد در بخش زیر به برخی از مشکلات شایع زانو اشاره می‌کنیم که پزشک می‌تواند به درمان آنها بپردازد. اگر شما دچار هر یک از این نوع آسیب دیدگی‌ها هستید با پزشک متخصص فیزیوتراپی در خصوص نیاز به برنامه فیزیوتراپی صحبت کنید و نظر او را جویا شوید.

  • استخوان پاتلا یا کشکک استخوانی است که بیشتر از سایر استخوان‌های زانو دچار شکستگی می‌‌شود البته همیشه احتمال شکستگی سایر استخوان‌ها نیز وجود دارد. افراد میانسال و افرادی که دچار پوکی استخوان هستند بیشتر در معرض خطر شکستگی استخوان کشکک قرار می‌گیرند. این نوع شکستگی بیشتر به علت زمین خوردن و افتادن روی زانو به وجود می‌آید.
  • آسیب دیدگی رباط صلیبی پا یا ACL اغلب در افرادی که در برخی از فعالیت‌های ورزشی از قبیل فوتبال، بسکتبال، والیبال و سایر انواع تمرینات ورزشی شرکت دارند گزارش می‌شود که فرد با یک بازیکن دیگر برخورد می‌‌کند و پا ضربه ببیند و به شدت دچار چرخش می‌شود. در این موارد اگر پا ثابت باشد اما بدن سعی کند مسیر خود را تغییر دهد احتمال پارگی رباط صلیبی  وجود دارد. با توجه به شدت مشکل یاد شده برای درمان پارگی یا آسیب دیدگی رباط صلیبی پا انجام عمل جراحی یا استراحت کردند و پیروی از برنامه توانبخشی فیزیوتراپی ضرورت پیدا می‌‌کند. فیزیوتراپی به این افراد کمک می‌کند دوباره قدرت، تعادل و هماهنگی اعضای بدن خود را به دست بیاورد و بتوانند به طور صحیح راه بروند تا از آسیب دیدگی مجدد در رباط صلیبی پا جلوگیری شود. فیزیوتراپی در توانبخشی بعد از جراحی رباط صلیبی بسیار موثر و کارآمد است.
  • دررفتگی زانو می‌تواند در هر قسمتی از زانو به وجود بیاید. معمولاً ورزش کردن یا انجام دادن فعالیت‌های ورزشی سنگین یا زمین خوردن یا تصادفات خودرویی از دلایل شایع در رفتگی زانو محسوب می‌شود. هنگامی ‌که زانو دچار دررفتگی می‌شود استخوان‌های مفاصل زانو از جای خود خارج می‌‌شوند که این وضعیت باعث بروز درد بسیار زیادی می‌شود و به درمان فوری نیاز دارد.
  • بورسیت عبارتی است که تورم کیسه محافظ پر از مایع در اطراف زانو داده شده است. این اختلال در میان افراد باغبان و افرادی که به واسطه شغلی که دارند مدت زیادی روی پای خود می‌ایستند بسیار شایع است. فیزیوتراپی، کنترل درد و تخلیه مایع از جمله اقدامات درمانی در این شرایط است.
  • سندروم درد پاتلوفمورال تحت عنوان درد زانو که به صورت خفیف یا شدید به وجود می‌آید و باعث بروز درد در قسمت پشت کشکک یا استخوان ران می‌شود توصیف می‌گردد. این اختلال معمولاً به علت عدم تعادل عضلات ران و مفصل ران به وجود می‌‌آید و باعث می‌‌شود کشکک در شرایط نامناسبی قرار بگیرد.
  • تاندونیت کشکک به علت تحت فشار قرار گرفتن مداوم زانو و استفاده بیش از حد از آن در فعالیت‌های ورزشی و جسمانی به وجود می‌آید. فشار مداوم به زانو باعث می‌‌شود که تعدادی پارگی کوچک در تاندون به وجود بیاید و با گذر زمان تاندون ملتهب و ضعیف شود که این عارضه به کمک روش‌های فیزیوتراپی قابل بهبود و درمان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.