جا اندازی مهره کمر روش است که با هدف تسکین درد و بهبود عملکرد بدن انجام میشود. این روش همانند اکثر روشهایی که برای تسکین درد پایین کمر مورد استفاده قرار میگیرد نتایج مطلوبی را در برخی از بیماران ایجاد میکند حال آنکه برخی دیگر بهبود پیدا نمیکنند. جا اندازی مهره کمر همانند سایر روشهای درمانی برای درد پایین کمر مورد استفاده قرار میگیرد و در صورتی که درد به تازگی شروع شده باشد یا آن که بیمار مدت طولانی دچار این مشکل باشد ممکن است به بهبود او کمک کند. اما ممکن است درد به مدت کوتاهی تسکین پیدا کند. همه روشهای درمانی که برای بهبود درد پایین کمر مورد استفاده قرار میگیرند برخی عوارض جانبی همراه هستند. پس از جا اندازی مهره برخی از بیماران احساس درد یا خستگی میکنند. احتمال بروز عوارض جانبی جدی بسیار نادر است زیرا در صورتی که این روش توسط یک متخصص با تجربه انجام شود ریسک بروز عوارض به حداقل خواهد رسید.
متخصصین مرکز جامع توانبخشی امید بعد از معاینه و انجام عکسبرداریهای دقیق از ستون فقرات بهترین برنامه درمانی را براساس شرایط خاص هر بیمار تجویز میکنند.
در اکثر موارد افراد مبتلا به درد پایین کمر به کمک کمپرس سرد یا گرم، استراحت کردن و انجام دادن برخی تمرینات ورزشی خاص بهبود پیدا میکنند. برخی دیگر از بیماران به کمک داروی مسکن، فیزیوتراپی، ماساژ درمانی، جا اندازی مهره، طب سوزنی یا رفتار درمانی شناختی بهبود پیدا میکنند. صفحه نظر از انتخاب نوع روش درمانی برای بهبود درد شما باید به این نکته توجه داشته باشید که به طور صحیح از بدن خود مراقبت کنید. فعالیت جسمانی داشته باشید و ورزش کنید تا عضلات محافظ ستون فقرات و مفاصل تقویت شود. مراقبت صحیح از بدن به بهبود سطح سلامت و پیشگیری از بروز درد پایین کمر کمک میکند.
جا اندازی مهره چیست؟
جا اندازی مهره که تحت عنوان بهبود مطابقت ستون فقرات نیز شناخته میشود روشی است که از ایجاد فشار در نقاط خاصی از مفصل برای جا انداختن مهرهها استفاده میکند. از این روش برای تسکین درد بهبود عملکرد بدن استفاده میشود. میتوان به کمک حرکات دست یا وسایل مخصوص به جا اندازی مهره پرداخت. در همان جا اندازی مهره کاملاً مطابقت میکند تا فشار ایجاد شده دقیق و به اندازه کافی قدرتمند باشند. گاهی اوقات هنگامی که پزشک قصد جا انداختن مهره را دارد احتمال بیرون زدگی یا دررفتگی سایر مهرهها افزایش پیدا میکند.
از جا اندازی مهره برای چه بیماریهایی استفاده میشود؟
پزشک از جا اندازی مهره برای بهبود اختلالات از قبیل سیاتیک، درد پایین کمر، درد گردن، سردرد و سایر بیماریها استفاده خواهد کرد.
جا اندازی مهره تا چه اندازه باعث بهبود درد پایین کمر میشود؟
جا اندازی مهره میتواند صرف نظر از این که درد به تازگی شروع شده یا مدت زیادی از بروز آن میگذرد، مانند سایر روشهای درمانی موجود به تسکین درد پایین کمر کمک کند. اما فرایند تسکین درد مدت کوتاهی طول میکشد که ممکن است در برخی از بیماران بهبودی حاصل شود اما برخی دیگر نتیجه دلخواه را به دست نیاورد.
چرا جا اندازی مهره توصیه میشود؟
در برخی موارد پزشک جا جا اندازی مهره را توضیح میکند که به شرح زیر میباشند:
- در صورتی که بیمار خواستار استفاده از روشهای درمانی با حرکات دست باشد.
- در صورتی که بیمار سایر روشهای موجود از قبیل استفاده از کمپرس سرد یا گرم، دارو درمانی، فیزیوتراپی، ورزش درمانی، ماساژ درمانی، درمان دستی، طب سوزنی، اصلاح دادن سطح فعالیت جسمانی یا رفتار درمانی شناختی را امتحان کرده باشد اما بهبود نیافته باشد.
- در صورتی که بیمار قصد داشته باشد از روشی استفاده نماید که با مصرف دارو همراه نیست.
- در صورتی که بیمار قبلاً برای درمان با جا اندازی مهره اقدام کرده و بهبود پیدا کرده است.
جا اندازی مهره با چه خطراتی همراه است؟
جا اندازی مهره در صورتی که توسط یک پزشک با تجربه انجام شود یک روش بسیار ایمن خواهد بود اما برخی از بیماران پس از درمان دچار خستگی یا درد خواهند شد. در برخی موارد نادر احتمال بروز مشکلات مرتبط با عصب و وجود دارد که بیمار دچار ضعف یا مشکلات روده و مثانه خواهد شد که به جا اندازی مهره مرتبط هستند. جا اندازی مهره در برخی از بیمارانی که دچار مشکلات خاصی از قبیل پوکی استخوان، شکستگی استخوان یا اسپوندیلولیستزیس هستند توصیه نمیشود. برخی از انواع جا اندازی مهره میتواند باعث بدتر شدن مشکلات خاص کمر شود زیرا نیرویی که به مفصل وارد میشود به سرعت اعمال میگردد که سطح نیروی ایجاد شده باعث میشود برخی از بیماران مبتلا به سیاتیک یا تنگی کانال نخاعی دچار مشکل شوند.
علاوه بر جا اندازی مهره چه روشهای درمانی دیگری وجود دارد؟
روشهای درمانی متعددی وجود دارد که بیمار میتواند در کنار جا انداختن مهره از آنها استفاده کند. برخی از این روشها به شرح زیر میباشند:
دارو درمانی
مصرف داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب از قبیل ایبوپروفن و ناپروکسن میتواند باعث تسکین قابل توجه درد پایین کمر شود. در صورتی که شما نمیتوانید از داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب استفاده کنید بهتر است استامینوفن بخورید اما کاملا احتیاط کنید و قبل از استفاده از هر دارویی با پزشک خود مشورت نمایید و بروشور دارو را نیز مطالعه کنید.