شاک ویو تراپی نعوظ چیست؟
شاک ویو درمانی، یک درمان جایگزین و غیر تهاجمی برای اختلال نعوظ است و یک تکنیک نسبتاً جدید که در دهه گذشته، به عنوان یک روش مورد اعتماد ظاهر شده است. پزشکان ممکن است به درمان با شاک ویو برای اختلال نعوظ، با اصطلاح علمی «درمان با شاک ویو برون بدنی با شدت کم (LI-ESWT)» اشاره کنند. تحقیق در مورد اثرات LI-ESWT، برای تعیین اینکه آیا این یک گزینه درمانی کاملا ایمن و موفق است یا خیر، همچنان ادامه دارد.
اصطلاح بالینی برای این درمان که توسط اورولوژیستها استفاده میشود، «درمان با امواج شوک با شدت کم» است که به آن LiSWT هم میگویند. در طول درمان، یک دستگاه کوچک، از امواج صوتی هدفمند برای تحریک بافت آلت تناسلی و جاری ساختن خون استفاده میکند که قادر است روند بهبود را تسریع کند. همچنین ثابت شده است که شاک ویو تراپی، باعث رشد رگهای خونی جدید و بهبود جریان خون در آلت تناسلی می شود که برای نعوظ کامل، امری ضروری است. همچنان که شاید میدانید آلت تناسلی مردانه عضوی استخوانی نیست. بلکه اندامی است که با پمپاژ خون در آن، بزرگ و آماده انجام عمل جنسی میشود. بسیاری از مشکلات نعوظ ناشی از ایجاد اختلال در همین رگهای خونی آلت است که شاک ویو تراپی سعی در اصلاح آن دارد.
✅ تیم درمانی: | پزشکان و متخصصان مجرب |
✅ روشهای درمانی: | مطابق با متد روز دنیا |
✅ تجهیزات: | فناوریهای پیشرفته |
✅ پشتیبانی: | معاینه و مشاوره بالینی دقیق |


اختلال نعوظ در مردان یعنی چه؟
اختلال نعوظ (ED) عبارت است از : «ناتوانی مداوم یک فرد، معمولا در یک بازه زمانی ۳ ماهه، در دستیابی و حفظ نعوظ آلت تناسلی، برای انجام مقاربت جنسی که به اندازه کافی رضایتبخش باشد.». اختلال در نعوظ در بحث سلامتی، یک نگرانی رو به رشد، به ویژه برای مردان مسن است. بر اساس مطالعهای که در ارتباط با پیری مردان، توسط دانشگاه ماساچوست صورت گرفت، شیوع ناتوانی جنسی در سن ۴۰ سالگی ۵۲ درصد بود.
همچنین وضعیت اجتماعی و سطح اقتصادی افراد نیز در شدن دچار شدن به این بیماری ، بی تایر نیست. مردانی که از محیطهای اجتماعی و توان اقتصادی پایینتری برخوردار هستند، متاسفانه بیش از دو برابر در معرض افزایش خطر ابتلا به اختلال نعوظ قرار دارند. همچنین این کارها یا عادتها میتواند به زودتر درگیر شدن به این بیماری ناخوشایند کمک کند :
- سیگار کشیدن
- مصرف مداوم بعضی داروها
- عوامل هورمونی
احتمال ابتلا به اختلال نعوظ بر اساس رده سنی
یک پژوهش دیگر در همین اواخر نشان داد که شیوع اختلال در نعوظ در افراد از این قاعده تبعیت میکند
احتمال ابتلا ۱% تا ۱۰%
احتمال ابتلا از ۲۰% تا ۴۰%
احتمال ابتلا از ۵۰% تا ۶۰%
ممکن است ناتوانی جنسی برای فرد مسن بالای هفتاد سال طبیعی تلقی شود اما قطعا برای یک جوان ۴۰ ساله، مشکلی عذاب آور است که به شدت از شیرینی زنگی میکاهد. همچنین وضعیت اجتماعی و سطح اقتصادی افراد نیز در شدن دچار شدن به این بیماری ، بی تایر نیست. مردانی که از محیطهای اجتماعی و توان اقتصادی پایینتری برخوردار هستند، متاسفانه بیش از دو برابر در معرض افزایش خطر ابتلا به اختلال نعوظ قرار دارند. همچنین این کارها یا عادتها میتواند به زودتر درگیر شدن به این بیماری ناخوشایند کمک کند :
- سیگار کشیدن
- مصرف مداوم بعضی داروها
- عوامل هورمونی
بر اساس نظریه فعلی انجمن بین المللی تحقیقات ناتوانی جنسی، اختلال نعوظ به طور گسترده به نحو زیر دسته بندی میشود:
دسته ارگانیک
- علل مرتبط با عروق (که بیشتر به عنوان شریانی، غاری یا مختلط طبقهبندی می شوند)
- علل مرتبط با نوروژنیک
- علل مربوط به آناتومیک
- علل مرتبط با غدد درون ریز.
دسته روحی روانی
- دلایل تعمیمیافته (که بیشتر بهعنوان عدم پاسخگویی تعمیمیافته یا بازداری عمومی طبقهبندی میشود)
- دلایل موقعیتی (بیشتر به عنوان مرتبط با شریک زندگی، مرتبط با عملکرد، پریشانی روانی یا مرتبط با سازگاری طبقهبندی میشود)
با این حال، اختلال نعوظ ممکن است یک وضعیت ترکیبی باشد که ممکن است عمدتاً عملکردی یا روانی باشد.
افراد با احتمال بالای ابتلا به اختلال نعوظ
کسانی که بیشتر در معرض دچار شدن به این بیماری میباشند افرادی هستند که در وضعیت سلامت عمومی خود مشکلاتی دارند نظیر
Diabetes
مرض قند
Metabolic Syndrome
سندرم متابولیک
Cardiovascular Disease
بیماری قلبی عروقی
Abdominal Pelvic
مداخلات شکمی لگنی
High Blood Pressure
فشار خون بالا
Prostatic Hyperplasia
پروستات خوشخیم
Obesity
چاقی
Mental Disorder
اختلالات روانی
شاک ویو تراپی چگونه کار میکند؟
شاک ویو تراپی با وسیلهای عصا مانند که در نزدیکی نواحی مختلف آلت تناسلی قرار میگیرد، انجام میشود. یک «متصدی ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی»، به مدت حدود ۱۵ دقیقه، دستگاه را در امتداد قسمتهایی از آلت تناسلی شما حرکت میدهد در حالی که پالسهای ملایمی منتشر میکند. در این فرایند نیازی به بیهوشی نیست. این متصدی در کلینیک درمانی فیزیوتراپی آلفا طبیعتا یک آقا است.
پالس ساطعه از این دستگاه، باعث بهبود جریان خون و بازسازی بافت در آلت تناسلی میشود. هر دوی این تغییرات میتواند به مرور، منجر به نعوظ کافی برای رابطه جنسی شود. در حال حاضر هیچ توصیه ثابتی برای طول دوره یا دفعات درمان وجود ندارد. با این حال، یک فراتحلیل کارآزماییهای بالینی با منبع موثق در سال ۲۰۱۹ نشان داد که رایجترین برنامه درمانی ۲ بار در هفته آنهم به مدت ۳ هفته، پس از آن یک دوره توقف ۳ هفتهای بدون درمان، و ۳ هفته دیگر از سرگیری درمان بصورت دو بار در هفته بود. تجزیه و تحلیل نشان داد که اثرات شاک ویو تراپی تا حدود یک سال پایدار است.


پژوهشها درباره شاک ویو تراپی چه می گوید؟
همان بررسی و فراتحلیل در سال ۲۰۱۹ نشان داد که عملکرد نعوظ به طور قابل توجهی با شاک ویو تراپی بهبود یافته است. نتایج در میان مردان مبتلا به اختلال نعوظ واسکولوژنیک بهتر از سایرین بود. یک مطالعه آزمایشی در سال ۲۰۱۰ نشان داد که در بین ۲۰ مرد مبتلا به اختلال نعوظ واسکولوژنیک، همگی پس از ۶ ماه درمان با شاک ویو تراپی، بهبود عملکرد نعوظ را تجربه کردند. در پیگیریهای پس از درمان نیز، هیچ اثر نامطلوبی مشاهده نشد.
اما علیرغم این تحقیقات دلگرمکننده، سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) شاک ویو تراپی را به عنوان درمانی برای اختلال نعوظ تایید نکرده است. لذا اکیدا توصیه میکنیم خارج از یک محیط درمانی و فاقد مجوز، اقدام به درمان با روش شاک ویو تراپی ننمایید. خوشبختانه کلینیک فیزیوتراپی آفتاب شیراز مجوزهای لازم برای انجام این روش درمانی را از مراکز ذیربط دریافت کرده است. این عمل در ایران تحت پوشش بیمه نیست. البته اگر انتخاب کنید که شاک ویو تراپی را برای درمان اختلال نعوظ انجام دهید، ممکن است ریسکهایی هم وجود داشته باشد.
خطرات و عوارض جانبی شاک ویو تراپی نعوظ
شاک ویو تراپی برای اکثر مردان بدون درد است و همانطور که قبلاً گفته شد، عوارض جانبی اندکی، گزارش شده است. با این حال، این بدان معنا نیست که این روش کاملا بیخطر است. این هنوز یک روش درمانی نسبتا جدید است و میبایست تحقیقات بیشتری برای تعیین عوارض جانبی، عوارض و اثربخشی طولانی مدت، انجام شود. روش شاک ویو تراپی برای درمان آقایان مبتلا به اختلال خفیف نعوظ است که از مصرف دیگر داروها پاسخ کافی دریافت نکردهاند و یا خیلی علاقه ای به مصرف دارو ندارند. اثربخشی این روش در مردان مبتلا به اختلال نعوظ شدید یا مردانی با وضعیت سلامتی خاص مانند درگیری با دیابت، سرطان پروستات یا بیماری قلبی چندان ثابت شده نیست. احتمال دارد برخی از عوارض جانبی را تجربه کنید، اما بسیار نادر و معمولا خیلی خفیف هستند. مواردی که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- درد در محل در طول عمل
- خونریزی یا کبودی روی آلت تناسلی و اطراف آن
- خون در ادرار
- عفونت پوست روی آلت تناسلی
- نعوظ دردناک
- بدتر شدن انحنای آلت تناسلی
مطالعات بالینی به طور کلی نشان دادهاند که درمان با امواج شوک موثر و ایمن است، اما تحقیقات بیشتری برای شناسایی خطرات بالقوه و بهترین پروتکلهای درمانی برای افراد مبتلا به اختلال نعوظ مورد نیاز است. تمایل به درمان مداوم و بلندمدت اختلال نعوظ موضوعی است که تحقیقات زیادی روی آن در نقاط مختلف دنیا در دست انجام است. اگر علاقه مند به دریافت شاک ویو تراپی هستید، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تصمیم بگیرید که آیا این گزینه برای شماست یا خیر و احتمالاً شما را به یک ارائه دهنده معتبر راهنمایی کنند. ما در مرکز فیزیوتراپی آفتاب شیراز هم پزشک متخصص اورولوژ داریم و هم تجهیزات پیشرفته این درمان را. منتظر حضور شما هستیم.
دریافت درمان شاک ویو تراپی
رخدادهای گاه به گاه اختلال نعوظ طبیعی هستند. استرس، کمبود خواب، مصرف الکل، یا تغییرات موقت هورمونی، از جمله عوامل دیگری هستند، که میتوانند حفظ نعوظ را دشوار کند. با این حال، اگر اختلال نعوظ بیشتر شد و زندگی جنسی شما را تحت تاثیر قرار داد، به پزشک خود مراجعه کنید. اگر به شاک ویو تراپی علاقه دارید، بدانید که هنوز یک روش درمانی تجربی است. برخی از پزشکان، ممکن است نخواهند تا زمانی که تحقیقات بیشتر ایمنی و اثربخشی آن رسما تایید شود آن را تجویز کنند. بنابراین اگر به دنبال درمان بدون قرص هستید و علاقهای به روشهای تهاجمی ندارید، میتوانید با اورولوژیست خود در مورد استفاده از روش نوین شاک ویو درمانی صحبت کنید
به خاطر داشته باشید که پزشک شما همچنین ممکن است توصیه کند که ابتدا یک درمان رایج تر را امتحان کنید. درمان های رایج برای اختلال نعوظ عبارتند از:
- داروها که عبارتند از سیلدنافیل (ویاگرا) و تادالافیل (سیالیس).
- تغییر سبک زندگی، ترک سیگار، تغییر رژیم غذایی و ورزش کافی ممکن است به مبارزه با اختلال نعوظ کمک کند.
- مشاوره. اگر مسائل روانشناختی، مانند اضطراب، استرس، یا مشکلات روابط، باعث اختلال نعوظ می شوند، صحبت با یک درمانگر یا مشاور ممکن است کمک کننده باشد.
- درمان بیماری های زمینهای مانند بیماری قلبی، فشار خون بالا و دیابت میتوانند به اختلال نعوظ کمک کنند.
روش درمانی شوک موجی با شدت کم در اتاق معاینه انجام می شود و نیازی به بیهوشی ندارد. لازم نیست برای ویزیت شدن توسط پزشک، چیزی از قبل آماده کنید. در طول این عمل، اورولوژیست شما، یک وسیله چوب مانند را در نواحی مختلف آلت تناسلی شما حرکت می دهد. متخصصان ارولوژی، از دستگاه شاک ویو استفاده میکنند که پالس های ملایمی را منتشر میکنند که باعث افزایش جریان خون میشود. کل درمان بیش از ۱۵ دقیقه به طول نمیانجامد.
پس از اتمام درمان، می توانید به خانه بازگردید. باید بتوانید با خیال راحت خودتان را به خانه برسانید. اگر درد دارید، پزشک داروهای بدون نسخه (OTC) مانند استامینوفن یا ایبوپروفن را برای تسکین درد توصیه می کند. بیشتر افراد میتوانند روز بعد پس از درمان با شوک ویو به فعالیت عادی بازگردند، اما اورولوژیست شما در مورد اینکه آیا باید فعالیت جنسی خود را برای مدت زمان طولانی تری برای بهبودی محدود کنید یا خیر، صحبت خواهد کرد.