اهمیت تکارتراپی چیست و چه کاربردی دارد ؟
از تکارتراپی یا تکار درمانی در فیزیوتراپی فوق تخصصی آلفابا طول موج های رادیو فرکانسی برای افزایش گردش خون عمقی بافت ها به منظور کاهش درد و افزایش مناسب سرعت ترمیم به منظور درمان سریعتر به کارمیرود .
دستگاه تکار چگونه کارمیکند؟ میدانیم که تمام بافت های بدن و خود بدن مانند یک مدار الکتریکی عمل می کنند. قسمت هایی که مایعات کمتری دارند مانند استخوان ها، غضروف ها، مفاصل و تاندون ها نقش مقاومت (R) را در این مدار الکتریکی بزرگ دارند. و قسمت هایی که مایعات بیشتری دارند مانند ماهیچه ها نقش خازن(C) دارند. در تکار تراپی دو نوع جریان استفاده می شود، جریان خازنی و مقاومتی جریان خازنی جریان خازنی که فرکانس بالایی دارد در بافت های نرم و عضلات جریان پیدا می کند و روی آن ها تاثیر خواهد گذاشت. جریان مقاومتی این جریان که فرکانس پایین تری دارد در قسمت مقاومتی بدن یعنی استخوان ها و مفاصل تاثیر می گذارد و جریان پیدا می کند. اثرات تکار تراپی روی بدن به دو شکل است: تاثیرات غیرگرمایی و تاثیرات گرمایی. اثرات غیرگرمایی زمانی که امواج رادیو فرکانسی به بافت وارد می شود، انرژی خود را از طریق ایجاد جریان الکترومغناطیسی منتقل می کند که این جریان الکترومغناطیسی باعث تاثیر روی حرکت لنف میشود که باعث اثرات مطلوبی مانند کاهش تورم، تاثیرات ضد التهابی و جذب سموم توسط سیستم لنفاوی می شود. اثرات گرمایی اترات گرمایی تکار تراپی بر مبنای اتساع عروق است که سبب می شود جریان خون در بافت هدف افزایش پیدا کند. نتیجه همه این موارد باعث بهبود درد، آزاد شدن عضلات و اثرات ضد درد می شود. تکارتراپی چه احساسی در بیمار ایجاد می کند؟ در زمان تکارتراپی گرمای خوشایندی در بافت تحت درمان برای بیمار ایجاد می شود. فیزیوتراپیست هم در طول دوره درمان مدام از بیمار درباره احساسی که دارد و گرمایی که احساس می کند، سوال می کند و سعی می کند کمترین ناراحتی برای بیمار ایجاد نشود. تعداد جلسات درمانی مورد نیاز جلسات تکار تراپی معمولا بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به طول می انجامد و معمولا هفته ای یک تا سه مرتبه در بازه درمان توسط فیزیوتراپیست انجام می شود.
موارد کاربرد این روش درمانی
موارد کاربرد تکار تراپی مانند بسیاری از روش های درمانی شاخه فیزیوتراپی بسیار وسیع است و در این قسمت به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم:
- آسیب های ورزشی ورزشکاران
- درمان تنیس البو (سندروم آرنج تنیس بازان)
- آرتروز های مفاصل مانند ارتروز زانو و شانه
- درمان خشکی و سفتی مفاصل
- التهابات مفصلی
- گردن درد – کمردرد – درد مچ پا
- کشیدگی و پارگی و گرفتگی عضلات و رباط های صلیبی زانو
- التهاب و ورم
- فیزیوتراپی در اکثر جراحی های ارتوپدی
- درد جلوی زانو
- درمان شکستگی های استخوانی
- پیچ خوردگی های مفصلی مانند زانو ومچ پا
- چسبندگی های مفصلی
- آسیب های غضروفی
كاربرد تكار تراپي (امواج راديوفركانسي) در ورزشکاران: باعث كاهش سريع درد و تورم و درمان آسيب هاي عضلاني :در ورزش بسيار مهم است كه به سرعت التهاب مفاصل يا عضلات به سرعت كاهش يابد, مزيت تكارتراپي نسبت به دستگاه هاي ديگر مانند كامپرشن, نفوذ امواج به ساختار هاي عمقي بدن و تسريع خروج التهاب و درد در آنها است. مانند درمان تاندونیت گرم كردن و آمادگي قبل از مسابقه( warm-up)و نیز پس از بازي: پس از انجام ورزش هاي شديد، مواد حاصل از انقباض بدنبال كشش هاي عضلاني و فعالیت غیرهوازی عضلات, مواد ناشی از سوخت و ساز غیرهوازی عضلات باعث گرفتگی عضله و حس درد میشود که با استفاده از تکارتراپی و افزایش گردش خون باعث رفع سریع آن شد.
بدون دیدگاه