تکار تراپی | مزایا، مراحل، هزینه، کاربردها، انواع، عوارض و سوالات متدا
آیا به دنبال درمانی ایمن، موثر و سریع برای دردهای مفصلی، استخوانی و… هستید؟ آیا به دنبال روشی ایمن برای چربی سوزی و زیبایی پوست و اندام خود هستید؟ اگر دچار مشکلات سطحی و عمقی استخوانی، اسکلتی، مفصلی و همچنین مشکل در بافت های لیگامان، تاندون و… شده اید و از درد و التهاب و دیگر عوارض آن رنج می برید، لازم نیست نگران باشید. فیزیوتراپی یک روش نوین و ایمن را برای برطرف کردن مشکلات شما ارائه داده و به بهبود آسیب ها و بیماری های شما کمک می کند. همچنین این روش درمانی به داشتن پوستی جوان و اندامی زیبا و متناسب نیز کمک خواهد کرد. برای شناختن این روش نوین همراه ما باشید. در این مقاله شما را با تکار تراپی و انواع آن آشنا کرده و به بررسی روند انجام آن، عوارض، مزایا، محاسبه هزینه، تعداد جلسات و موارد کاربردی آن می پردازیم.
تکار تراپی چیست؟
یکی از روش های نوین، پیشرفته و کاربردی در درمان های غیر تهاجمی قسمت های مختلف بدن درعلم فیزیوتراپی و توانبخشی که با بخش ورزشی و زیبایی نیز مرتبط است، تکار تراپی نام دارد. می توان گفت این روش درمانی ترکیبی از درمان های غیرتهاجمی الکتروتراپی و حرارتی است. این روش و متد در بین درمان های غیر جراحی دیگر و در خصوص آسیب های اسکلتی، استخوانی، مفصلی و همچنین بافت های نرم بدن و درمان بیماری های مرتبط با آن ها روشی موفق می باشد. این متد بر اساس اخرین اطلاعات علم فیزیوتراپی ایجاد و ابداع شده و ریشه آن از واژه ایتالیایی و کلمه Transferimento Energetico capacitivo e Resistivo گرفته شده و در نهایت به طور مخفف در آمده است. به این روش درمانی آر اف تراپی نیز می گویند. با توجه به ریشه ایتالیایی آن باید گفت در واقع در تکار تراپی انرژی طول موج رادیویی توسط اعمال کننده های خازنی و یا مقاومتی به بافت های مختلف بدن منتقل می شود و به ترمیم و بازسازی و همچنین کاهش درد آنها می پردازد. این روش درمانی در درمان بسیاری از بیماری ها موثر بوده و جزو ایمن ترین روش ها می باشد. لازم به ذکر است که این روش در ابتدا مناسب آسیب های ورزشی بود اما به تدریج در دیگر آسیب های اسکلتی بدن و فیزیوتراپی و زیبایی نیز به کار برده شده است.
تکار تراپی با دستگاه تکار چگونه انجام می شود؟
تکار تراپی در کلینیک فیزیوتراپی توسط دستگاه تکار و به دو روش خازنی و مقاومتی انجام می شود. دستگاه تکار به صورت هدفمند و کنترل شده و با نفوذ عمیق تر وارد بافت های بدن شده و به ترمیم بافت های آسیب دیده می پردازد. در تکار تراپی انرژی توسط جریان الکتریکی منتقل شده و باعث تحریک جریان خون و در نهایت بهبودی بافت عضلانی، لیگامان ها و تاندون ها و کلیه بافت های همبند و همچنین استخوان می شود. هنگامی که این جریان مغناطیسی به بافت ها منتقل شود و با بافت برخورد کند، حرارت موضعی در بافت آسیب دیده را افزایش داده و به بالا بردن جریان خون و آزاد سازی هورمون های ضد درد و تسکین دهنده درد و همچنین تولید اندروفین کمک کرده و موجب تسکین درد، کاهش تورم و ترمیم بافت می شود. این جریان مغناطیسی به طور غیر مستقیم سطح اکسیژن داخلی بافت های تحت درمان را نیز افزایش می دهد و در نتیجه موجب تحریک سیستم ایمنی بدن و همچنین تسریع در فرایند بهبود بافت ها می شود. دستگاه تکار قابلیت نفوذ به لایه های عمقی بدن را داشته و می تواند به عمیق ترین ناحیه های بافت، مفصل و عضله نفوذ کند و به ترمیم و تحریک آن بپردازد که این از خصوصیات منحصر به فرد این دستگاه می باشد.
چگونگی عملکرد دستگاه تکار و تاثیر آن بر روی بافت ها
این دستگاه متشکل است از پروب های مقاومتی و خازنی که توسط یک صفحه عایق فرکانس های مقاومتی و یا خازنی را به بدن منتقل می کند. این دستگاه بر روی اعصاب و عضلات تنظیم می شود و فرکانس های آن به عمقی ترین قسمت های بافت نفوذ پیدا می کنند. این دستگاه به وسیله امواج با فرکانس بالا که توسط عضله فیلتر شده اند، پیام هایی را در جهت انقباض و انبساط عضلات ارسال می کنند. دستگاه تکار ترکیبی از رنج گسترده طول موج های رادیو فرکانس، پیام های عضله ای و همچنین سیگنال های عصبی می باشد. این دستگاه باعث بالا بردن سطح اکسیژن و همچنین ایجاد حرارت و گرمای عمقی در بافت ها می شود و به انتقال خون در ناحیه مورد نظر کمک می کند. دستگاه تکار با امواج مغناطیسی خود به تقویت بافت های ضعیف شده نیز کمک کرده و از تسریع ناراحتی های عضلانی، مفصلی و… جلوگیری می کند.
هزینه تکار تراپی
در محاسبه ی هزینه تکار تراپی همانند دیگر درمان های فیزیوتراپی عواملی تاثیرگذار هستند این عوامل عبارتند از:
-
مهارت و تجربه فیزیوتراپیست
همیشه در درمان های فیزیوتراپی، مهارت فیزیوتراپیست و پزشک تاثیر مهمی در نتیجه، سرعت درمان و هزینه آن دارد. هر چقدر مهارت و تجربه (تخصص) بیشتر باشد و فیزیوتراپیست سرشناس تر باشد، هزینه دستمزد او بالاتر بوده و در نتیجه هزینه کلی تکار تراپی نیز افزایش می یابد.
-
روش درمانی تکار تراپی
در تکار تراپی همانطور که قبل تر اشاره کردیم، دو روش مقاومتی و خازنی وجود دارد. این دو روش اگر باهم انجام بگیرند هزینه بالاتر می رود. در صورتی که شدت عارضه کم باشد تنها از روش مقاومتی استفاده می شود.
-
نوع و شدت عارضه و آسیب
شدت و نوع عارضه در روش درمان، تعداد جلسات و میزان زحمت فیزیوتراپیست تاثیر بسزایی دارد. هر چقدر عارضه شدیدتر باشد، روش درمانی بیشتر و دوره درمانی طولانی تر خواهد شد. در نتیجه هزینه تکار تراپی نیز بیشتر خواهد شد.
-
تعداد جلسات
تعداد جلسات تکار تراپی، هزینه را افزایش و یا کاهش می دهد. اگر به جای دو جلسه تکار تراپی بنا به دلایلی از جمله میزان آسیب، روند بهبود و تشخیص و صلاح دید فیزیوتراپیست سه جلسه درمان صورت بگیرد و یک جلسه به جلسات اضافه شود، هزینه آن متقابلا افزایش می یابد.
-
بیمه
درصورتی که مراکز درمانی با بیمه قرارداد بسته باشند، بخشی از هزینه تکار تراپی را بیمه پرداخت می کند و از هزینه کلی تکار تراپی می کاهد.
مزایای تکار تراپی
- روشی غیرتهاجمی، نوین و موثر و ایمن است.
- بالا بردن جریان خون و کمک به ترمیم بافت ها.
- آزاد سازی هورمون های ضد درد و کاهش و تسکین درد.
- تولید اندروفین
- تسریع در روند درمان و ریکاوری سریع
- جلوگیری از تسریع مشکلات اسکلتی، استخوانی، مفصلی و بافت های بدن
- بهبود تعادل در غشای سلولی
- جذب مایعات جمع شده و اضافی بدن
- افزایش حرارات موضعی و تسریع متابولیسم و بازسازی بافت ها.
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- افزایش انبساط و انقباض های عضلانی
- افزایش دامنه حرکتی مفصل های بدن
- تقویت عضلات ورزشکاران
- نفوذ به عمیق ترین لایه های بدن (بافت ها …)
- عدم درد در طول درمان
مراحل تکار تراپی
قبل از انجام تکار تراپی فیزیوتراپیست ابتدا یک الکترود خنثی را در ناحیه وسیع بدن مانند پشت بدن قرار می دهد و به کمک آن مسیر امواج رادیویی را ایجاد می کند تا امواج راحت تر به بافت برسند. در انجام این کار باید حتما الکترود خنثی به طور کامل با پوست تماس داشته باشد، چرا که اگر این اتصال به درستی صورت نگیرد، ممکن است بافت ها به دلیل تجمع جریان الکترومغناطیسی بسوزند و آسیب ببینند. سپس با استفاده از کرم RF به هدایت بهتر بافت ها کمک کرده و شروع به تکار تراپی خازنی می کند و محل دردناک را با این روش تحت ماساژ قرار می دهد. در این حالت حسی مانند ماساژ دادن (منوال تراپی) در بیمار به وجود می آید. بعد از انجام تکار تراپی با خازن، فیزیوتراپیست با استفاده از پروب های مقاومتی امواج را به عمق بافت ها انتقال می دهد.
انواع تکار تراپی و عملکردهای دستگاه تکار
در تکار تراپی از دو جریان مقاومتی و خازنی استفاده می شود و بر این اساس روش های تکار تراپی نیز به دو دسته مقاومتی و خازنی تقسیم می شوند. انجام این روش ها به ناحیه آسیب دیده بدن و شدت عارضه و درد بستگی دارد. گاهی از هر دو روش تکار تراپی استفاده می شود و گاهی با توجه به درجه آسیب و کم بودن و ناحیه (استخوان و مفصل) فقط از درمان با روش مقاومتی استفاده می شود.
-
روش مقاومتی
در این روش فیزیوتراپیست با استفاده از جریان مقاومتی شروع به فرستادن امواج به استخوان ها و مفاصل کرده و روی این نواحی تاثیر می گذارد. این روش فرکانس پایین تری داشته و به عمق بافت ها نفوذ پیدا نمی کند. این روش بیشتر در آسیب های آرتریت، آسیب ها و شکستگی های استخوان، خارپاشنه و… مورد استفاده قرار می گیرد.
-
روش خازنی
در این روش فیزیوتراپیست با استفاده از جریان خازنی با فرکانس بالا به عمق بافت ها و عضلات نفوذ کرده و به ترمیم آن ها می پردازد. این روش فرکانس های بالاتر و قوی تری دارد و می تواند به عمیق ترین معضلات بافت و عضلات نیز کمک کند و موجب تسکین و کاهش درد در بافت و عضلات شود. تکار تراپی خازنی به وسیله الکترودهای ایزوله شده صورت گرفته و در اندازه های گوناگون و نیز متناسب با محل درمان انجام می گیرد. فیزیوتراپیست می تواند الکترود ها را به صورت مدور و یا خطی روی ناحیه مورد نظر بدن حرکت دهد. هر چقدر حرکت این الکترود ها سریع تر باشد گرمای کمتری به بدن بیمار القا می شود.
آسیب های قابل درمان با تکار تراپی
این روش درمانی مناسب انواع مشکلات و عوارض اسکلتی و استخوانی، مفصلی، تاندون ها و لیگامان ها و کلیه بافت های همبند بدن می باشد. تکار تراپی به کاهش درد و ترمیم بافت های نواحی مختلف بدن پرداخته و مناسب درمان بسیاری از آسیب های بدن می باشد. این آسیب ها عبارتند از:
- انواع دردهای استخوانی، مفصلی و ….
- دردهای حاد و مزمن نواحی مختلف بدن از جمله کمر و گردن
- بورسیت ها و آسیب های تاندونی (تاندونیت)
- آسیب های روتاتور کاف شانه
- آسیب های مربوط به آرنج (آرنج تنیس بازان)
- آسیب های مربوط به زانو (زانو دوندگان)
- پارگی های تاندون و لیگامان ها
- مشکلات متابولیسمی عضلات
- گرفتگی و خشکی اسپاسم عضلانی)
- التهابات مفصلی
- شکستگی های استخوان
- کلیه اختلالات عضلانی و اسکلتی
- آرتروز مفصلی
- پیچ خوردگی ها
- رگ به رگ شدن ها
- آسیب غضروف ها
- چسبندگی مفصلی
- توان بخشی بعد از انجام جراحی های ارتوپدی
- آرتریت
- آسیب های ورزشی
- کبودی ها و در رفتگی ها
انواع تاثیرات تکار تراپی بر روی نواحی مختلف بدن
-
تاثیر بر اعصاب
میزان انرژی منتقل شده به بافت ها با عصب های آن قسمت و سیستم عصبی آن ارتباط مستقیم دارد. اگر الیاف های سبک (عصب ها) بیش از حد قطبی شوند، مانع ایجاد درد شده و از ورود سیگنال درد به عصب جلوگیری می کنند. در نتیجه موجب عدم برگشت دوباره درد و علائم درد می شوند.
-
تاثیر حرارتی
انرژی منتقل شده به بافت ها باعث افزایش حرارت بافت شده و به تحریک گردش خون می پردازد. با این کار رگ ها گشاد شده و خون، مواد مغذی و اکسیژن بیشتری به سلول ها می رسند. در نتیجه موجب ترمیم و بازسازی بافت ها و بهبود سریع ناحیه آسیب دیده می شود.
-
تاثیر بیولوژیکی
میزان انرژی منتقل شده از دستگاه تکار به بافت ها باعث قطبی شدن غشاهای سلولی شده و در نتیجه به تعادل سلول های داخلی و خارجی کمک می کند و به بازسازی و ترمیم بافت های آسیب دیده می پردازد. در نهایت موجب فعال سازی دوباره فرآیند های متابولیکی می شود.
دوره درمانی و جلسات تکار تراپی
دوره درمانی و تعداد جلسات تکار تراپی نیز مانند دیگر درمان های فیزیوتراپی با توجه به نوع و درجه آسیب تعیین می شود. در نتیجه به طور قطعی نمی توان گفت که با چند جلسه درمان کامل شده و بهبودی حاصل می شود. به طور معمول تعداد جلسات بیش از یک جلسه بوده و مدت زمان هر جلسه حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه می باشد. البته با توجه به صلاح دید فیزیوتراپیست، روند بهبود و شدت آسیب این زمان نیز می تواند افزایش بیابد. اولین نتایج بهبودی در این روش معمولا بعد از جلسه اول و یا دوم مشاهده خواهد شد. در بهترین حالت ممکن می توان گفت بعد از دو جلسه بهبودی کامل حاصل خواهد شد. در آسیب هایی نیز حدود ۴ الی ۵ جلسه تکار تراپی لازم خواهد بود. این جلسات معمولا در هفته بین ۲ تا ۵ بار می تواند انجام بگیرد اما گاهی روزانه بیش از یک بار، این درمان انجام خواهد شد. باید گفت برای جلسات درمانی با تکار تراپی نمی توان هیچ حداکثری را اعلام کرد.
کاربرد تکار تراپی در زیبایی
- یکی از استفاده ها و کاربردهای این روش در زیبایی پوست می باشد. این درمان می تواند در جهت رفع عیوب پوستی از جمله تجمع مواد چربی زیر پوست بسیار مفید و موثر واقع شود. امواجی که از طریق دستگاه تکار بر روی پوست تابیده می شوند به داخل پوست نفوذ پیدا کرده و ناحیه مورد نظر را تحت درمان قرار می دهند. این امواج به تحریک گردش خون پرداخته و باعث فعال شدن متابولیک می شوند. نواحی تحت درمان قرار گرفته دارای آنزیم های لیپاز زیادی هستند که وظیفه آن ها متابولیسم چربی های زیرپوستی است. این امواج با تحریک این آنزیم ها سوخت و ساز را در ناحیه مورد نظر افزایش داده و باعث آب شدن چربی های آن می شوند.
- همچنین برای جلوگیری از پیری پوست می توان از روش تکار تراپی استفاده کرد. این دستگاه به ترمیم و کاهش جین و چروک و افتادگی های پوستی کمک می کند.
- از این حالت در کاهش چربی های دور کمر نیز استفاده می شود که این کاربرد نیز از کاربردهای زیبایی اندامی می باشد.
- از دیگر کاربردهای آن در زیبایی، جلوگیری و ترمیم و کاهش افتادگی های سینه و بازو می باشد. (لیفیتینگ پوست)
- این روش در ترمیم و کاهش و همچنین برطرف کردن تیرگی های پوستی موثر بوده و باعث سفیدی و روشن شدن پوست می شود.
- این روش در فرم دادن و ماساژ صورت نیز موثر می باشد.
کاربرد تکار تراپی در ورزش و فیتنس
از دیگر موارد کاربرد تکار تراپی می توان به تاثیر آن بر روی ورزشکاران اشاره کرد. ورزشکاران به دلیل انجام مسابقات و ورزش های مختلف بیشتر از دیگر افراد در معرض آسیب های ارتوپدی و مشکلات و بیماری های مفصل، استخوان، لیگامان و… قرار می گیرند. این علم در بین جامعه ورزشی از مهم ترین علم ها و کاربردی ترین روش های درمانی و همچنین تقویتی می باشد چرا که در سریع ترین زمان به درمان ناحیه آسیب دیده می پردازد. کاربردهای ورزشی تکار تراپی عبارتند از:
-
آمادگی جسمانی قبل از مسابقات
یکی از کارهایی که ورزشکاران قبل از انجام فعالیت های حرفه ای و مسابقات ورزشی باید انجام بدهند، گرم کردن بدن و آماده سازی آن برای انجام ورزش ها و فعالیت ها می باشد. همچنین ورزشکاران با انجام تکار تراپی به بالا بردن سطح انرژی و انتقال آن به عضلات کمک کرده و از خستگی زودرس تا حد زیادی جلوگیری می کنند.
-
کاهش درد و تورم ناشی از فعالیت های ورزشی
بعد از انجام پیاپی حرکات سنگین ورزشی و فعالیت ها نواحی مختلف بدن دچار تورم و درد می شوند. تکار تراپی به کاهش سریع این تورم ها کمک کرده و اجازه نمی دهد تورم ها برای مدت زیادی باقی بمانند. همچنین مواد اضافی از جمله چربی ها و مایعات اضافی را جمع آوری کرده و به کاهش درد و تورم ناحیه آسیب دیده کمک می کند.
-
ریکاوری بعد از ورزش و صدمات ورزشی
بعد از انجام ورزش و حرکات سنگین و تکراری ورزشی بدن احساس خستگی کرده و ضایعات زیادی باعث ایجاد درد های عضلانی می شوند. تکار تراپی به بهبودی سریع بافت ها و ترمیم آن ها کمک کرده و همچنین دردهای ناشی از این فعالیت ها را از بین می برد. در نهایت به تحریک و بهبود عضلات کمک کرده و خیلی زود ورزشکار را برای ادامه حرکات ورزشی آماده می کند.
-
تقویت عضلات و جلوگیی از مصدومیت های شدید
تکار تراپی به تقویت عضلات بدن کمک کرده و باعث کشش زیاد عضلات می شود. در این حالت هنگام نگه داشتن ماهیچه ها در شرایط مناسب و مساعد، عوارضی مانند درد در مفاصل و کشش ها و همچنین آسیب های عضلات به کم ترین مقدار خود می رسند.
-
چربی سوزی و بدن سازی
یکی دیگر از کاربرد های تکار تراپی، آب کردن چربی های اضافی در بین ورزشکاران فیتنس و بدنسازی و سلامت بدن آن ها می باشد. این روش به بازسازی کلاژن ها نیز کمک می کند که این حالت کاربرد زیبایی و درمانی نیز دارد.
عوارض تکار تراپی
همانطور که قبلا گفته شد، این روش از روش های ایمن و بی خطر فیزیوتراپی می باشد. در طول درمان نیز فقط احساس گرما به بدن بیمار القا می شود. این روش اگر توسط فیزیوتراپیست مجرب انجام بگیرد، مانند دیگر روش های فیزیوتراپی عوارض خاصی نداشته و علاوه بر این بسیار موثر در درمان مشکلات و بیماری های استخوانی، مفصلی و …. می باشد. اما اگر توسط فرد کم تجربه و یا دستگاه غیر استاندارد انجام شود، امکان سوختگی در محل الکترودها خواهد بود.
محدودیت ها و ممنوعیت های تکار تراپی
اگرچه این روش درمانی روشی ایمن و بی خطر می باشد اما در مواردی استفاده از آن می تواند موجب ایجاد خطرات جدی برای بیمار شود. به همین علت در رابطه با بعضی از افراد نباید انجام داده شود. موارد منع استفاده از تکار تراپی عبارتند از:
-
افراد دیابتی
این افراد به دلیل دیابت و بالا بودن قند بدنشان ممکن است در برخی از نواحی بدن حسی نداشته باشند و نقاطی از بدن آن ها بی حس باشد. در این صورت به هیچ وجه نباید نقاط بی حس بدن آن ها مورد تکار تراپی قرار بگیرد.
-
افرادی که قلب آن ها با باتری کار می کند
این گروه از بیماران به دلیل داشتن باتری در قلب خود نباید از هیچ گونه روشی که همراه جریان الکتریکی است استفاده کنند. زیرا این جریان الکتریکی برای قلب آن ها ضرر داشته و می تواند باعث ایجاد اختلال و از کار افتادگی باتری قلب شود. در نتیجه جان آن ها به خطر می افتد.
-
افراد مبتلا به تومور و سرطان
تومورها می توانند با امواج تکار تراپی رشد کرده و بزرگتر شوند. درنتیجه این درمان برای افراد سرطانی بسیار خطرناک می باشد و باعث اختلال در شیمی درمانی و بهبود وضعیت بیمار می شود.
-
زنان باردار
همانطور که می دانید در زمان بارداری علاوه بر مراقبت از مادر لازم است از جنین نیز مراقبت شود. اشعه ها و جریان های الکتریکی برای جنین بسیار خطرناک بوده و می تواند آسیب های جدی به جنین وارد کند. در نتیجه استفاده از این روش در صورتی که متخصص زنان و زایمان آن را تایید نکند، برای زنان باردار ممنوع می باشد.
تاثیر تکار تراپی قبل و بعد از عمل جراحی
این روش درمانی برای درمان و بهبود قبل و بعد از عمل و ریکاوری بعد از انجام جراحی های ارتوپدی نیز موثر و مفید می باشد. این روش درمانی به ترمیم بافت ها بعد از جراحی های ارتوپدی کمک کرده و با بالا بردن گردش خون موجب بهبود سریع ناحیه آسیب دیده و جراحی شده می شود. تخلیه مایعات اضافی در این روش نیز موجب کاهش تورم و دردهای بعد از جراحی های زانو، آرنج و… می شود. این روش به بیمار کمک می کند تا بعد از جراحی به سرعت عملکردهای ناحیه آسیب دیده را تقویت کرده و به حالت قبل خود برگرداند.
سوالات متداول
-
آیا روش درمانی تکار تراپی نتیجه دائم و قطعی دارد؟
پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد. اما باید گفت نتیجه درمان در هر فرد متفاوت است و این به مهارت فیزیوتراپیست، نوع بیماری و درجه آسیب بستگی دارد. تکار تراپی در اکثر بیماران نتیجه قطعی داشته و موجب درمان فوری آسیب ها و بیماری های اسکلتی، مفصلی و… می شود. البته پایدار و دوام این درمان در آخر به شرایط بیمار، مراقبت های لازم و انجام تمرینات فیزیوتراپی مناسب بستگی دارد.
-
آیا روش درمانی تکار تراپی دردناک است؟
خیلی از افراد همیشه از عوارض ایجاد شده بعد از درمان هراس داشته و نگران درد های حین درمان و بعد از درمان هستند. این روش درمانی دردناک نبوده و هیچ عارضه خاصی به دنبال ندارد. در این روش تنها حسی که هنگام درمان به بیمار القا می شود، حس گرما در ناحیه تحت درمان است.
-
آیا از این روش در نواحی دارای پروتز فلزی می توان استفاده کرد؟
بله از این روش می توان برای نواحی دارای پروتز فلزی نیز اسفاده کرد. هنگام درمان اپراتور نزدیک بیمار و در تماس با او بوده و می تواند میزان انتشار انرژی، بازخورد آن و قدرت آن را تغییر بدهد و مانع بروز هر گونه مشکل و عارضه ای شود. البته باید گفت در اینگونه درمان ها دکمه ای برای توقف وجود دارد که بیمار می تواند هر زمانی که خواست درمان را متوقف کند. به همین علت مشکلی برای بیمار ایجاد نخواهد شد.