تا همین اواخر هر نوع التهابی با استفاده از منابع تولید کننده انرژی خارجی مانند پرتو درمانی با فرکانس بالا، شاک ویو تراپی، اولتراسوند یا مایکروویو، تحت درمان قرار میگرفت. دشواری در رسیدن به لایههای عمیقتر، ارائه دهندگان این نوع از درمانها را وادار میکرد تا از نیروی بسیار زیاد استفاده کنند که اغلب منجر به عوارض جانبی بسیار مهم میشود. امروزه پس از بیست سال تحقیق علمی در صنعت بیوتکنولوژی، کشف شده است که میتوان با استفاده از یک تکنولوژی جدید که جهت تسکین هر نوع درد و التهاب، فرایندهای طبیعی بدن برای ترمیم خود را فعال میکند؛ از درمان عمیق غیر تهاجمی بهره برد.
دستگاههای مورد استفاده در تکارتراپی، از طریق یک پروب (کاوشگر) بیرونی، انرژی را از ارگانهای سالم زیست سازگار عبور میدهند تا به ارگانهای بیمار برسند و آنها را درمان کنند. این امر، امکان افزایش انتقال اکسیژن و مواد مغذی به محلی که به آن احتیاج است را فراهم میکند و به این صورت واسطههای التهابی کاتابولیت را در یک زمان بسیار سریع از بین میبرد. تکارتراپی میتواند سیستم گردش خون و سیستم لنفاوی را به شکل طبیعی و به صورت موضعی تحریک کند. به طور خلاصه این نوع از درمان، واکنشهای فیزیولوژیکی مستقیم بدن ما که به طور خودکار برای ترمیم بافتهای بیمار به وجود میآیند را تسریع و تقویت میکند. این امر منجر به تغییر قابل توجهی در فرآیندهای مربوط به کاهش التهاب و درد میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهی تکار تراپی و یا برای رزرو نوبت در کلینیک الفا با شماره تلفنهای۰۲۱۷۷۱۶۱۶۵۱ تماس حاصل فرمایید.
کاربرد
تکار تراپی یکی از آخرین دستاوردها در زمینه توانبخشی و درمان درد است. این تکنیک یک روش غیرتهاجمی، بیخطر و کارآمد است که با استفاده از چندین دستگاه، باعث ایجاد حرارت در داخل بدن میشود؛ که این امر به بهبود فرایندهای التهابی میانجامد. این روش درمان، برای توانبخشی ورزشی پس از آسیبهای آرنج، شانه، کمر، زانو و غیره مناسب است. اما میتوان در موارد بیماریهای مزمن مانند آرتروز و مشکلات گردن نیز از آن استفاده کرد.
درمان با استفاده از تکارتراپی شامل موارد زیر میشود:
- آسیب عضلانی
- کپسولیت
- سندروم تونل کارپال
- درد گردن
- آسیب استخوان
- دررفتگی و انحراف اسکلتی
- آسیبهای تاندون و بورسیت
- کمردرد و سیاتیک
- میوزیت و التهاب بافت عضلانی
- آرتروز
- درد لگن
- پری آرتریت
- کیست بیکر
- فاسئیت پلانتار
- ریزو آرتروز
- تاندونیت پاتلا
- متاتارسالژی
- تخلیه سیستم لنفاوی برای سلولیت و چاقی موضعی
فواید تکارتراپی
تاثیرات اساسی تکارتراپی عبارتند از:
- ضد التهاب: در این درمان، به لطفِ عمل تغییر متابولیسم سلولی، مکانیسمهای ضد التهابی طبیعی تقویت میشوند و تاثیرات آنها در عملهای حاد و مزمن حاصل میشود.
- مسکن: ترشح اندروفین ناشی از افزایش دما، باعث کاهش درد و تحریک آن و همچنین دفع سموم میشود که این امر روند بهبودی بافت آسیب دیده را تسهیل میکند.
- عملکرد ورزشی و ریکاوری پس از آسیب: در این تکنیک با تحریک مایعات بدن به حرکت، دفع سموم تولید شده در بدن پس از تمرین ورزشی افزایش یافته، پارامترهای بیومکانیکی بهبود پیدا میکنند، گردش خون در عضلات بیشتر شده و بافت با سرعت بیشتری بازسازی میشود و این امر باعث تسریع زمان بازگشت ورزشکار به ورزش میشود.
- تخلیه: در این تکنیک با فعال شدن سیستم لنفاوی و گردش خون، سرعت جذب مایعات خارج از سلول افزایش پیدا میکند.
- زخم: پس از استفاده از این تکنیک، عروق بدن گشادتر میشوند و این امر، اکسیژن رسانی و رسیدن مواد مغذی را افزایش میدهد و روند زخم شدن بافتهای نرم را تسهیل میکند. این تاثیر در موارد آسیبهای حاد و مزمن مشاهده شده است. مهم است که بر تاثیر این تکنیک بر فیبروزها در آسیبهای مزمن تاکید کنیم.
- نئوکلاژنز: افزایش قابل توجه دما از درون بدن، باعث تحریک سازماندهی فیبرهای کلاژن میشود و اثر سفت کنندهای ایجاد میکند.
- پرو لیپولیتیک: افزایش حرارت تولید شده در این دستگاهها همراه با افزایش متابولیسم سلولی، موجب تخریب سلولهای چربی و تولید هموستاز آب سلول میشود که این امر روند کاهش وزن را تسریع میکند.
تکارتراپی چگونه عمل میکند؟
در روش تکارتراپی از دستگاهی که بر مبنای اصل فیزیکی خازن طراحی شده است، استفاده میشود. این دستگاه قادر به تولید گرما در نواحی آناتومیک خاص درون بدن بیمار است. در طول درمان، درمانگر با استفاده از یک پروب داغ که بر التهاب عمیق تاثیر میگذارد، ناحیه تحت درمان را ماساژ میدهد.
این روش درمانی مبتنی بر گرما (گرمادرمانی) است اما ویژگی خاصی دارد که آن را از سایر روشهای گرما درمانی مانند لیزر درمانی متفاوت میکند. در واقع برخلاف روشهای درمانی سنتی که انرژی را از خارج بدن تامین میکند، دستگاه تکار بارهای الکتریکی را از سراسر بدن جمع میکند تا باعث تولید گرما از داخل بدن (القای گرمای درون زا) شود. دقیقاً از این طریق است که میتواند لایههای عمیقتری را تحریک کند.
تحریک بافت، بلافاصله درد را کاهش میدهد؛ با گشاد شدن عروق خونی، گردش خون افزایش پیدا میکند؛ انقباضات کاهش یافته و قدرت جذب سیستم لنفاوی افزایش پیدا میکند. تکارتراپی با داشتن نتایج عالی که در مدت زمان کوتاهی تایید شده است، میتواند برای تسکین کامل درد و ترمیم عمیق، در کنار سایر درمانها یا تکنیکهای دستی، مورد استفاده قرار گیرد.
موارد منع استفاده
اگرچه تکارتراپی درمانی است که در دسترس همه قرار دارد، اما برای برخی از بیماران نامناسب است. به عنوان مثال افرادی که دارای ضربانساز قلب هستند یا افرادی که از سیستمهای الکترونیکی پزشکی استفاده میکنند یا زنان باردار یا بیمارانی که دارای ایمپلنت فلزی در درون بدن خود هستند، نمیتوانند از این درمان استفاده کنند.
به چند جلسه تکار درمانی احتیاج است؟
تعداد جلسات، به نوع درمان، علت درد و شدت علائم شما بستگی دارد و معمولاً برای درمان مشکلات مزمن، نسبت به مشکلات حاد به جلسات بیشتری احتیاج است. تعداد جلسات میتواند از دو یا سه جلسه یا بیشتر، متفاوت باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر از پزشک خود کمک بخواهید.
آیا برای جلسات تکارتراپی محدودیتی وجود دارد؟
هیچ محدودیتی در این روش درمان وجود ندارد و تعداد جلسات، به اختلالی که به درمان احتیاج دارد و شدت آن بستگی دارد. شما همچنین میتوانید درمانهای مداوم داشته باشید.
تاثیرات یک جلسه تکاردرمانی چه مدت باقی میمانند؟
ممکن است این تاثیرات، بسته به ویژگیهای جلسه درمانی، برای مدت زمان طولانی ادامه داشته باشند. در صورت هایپرترمی بالا، ممکن است تحریک سلولها چندین هفته ادامه داشته باشد.
آیا تکارتراپی دردناک است؟
خیر؛ در واقع این روش نه تنها دردناک نیست؛ بلکه یک درمان بسیار خوشایند است. در صورت نیاز به هایپرترمی بالا، ممکن است از نظر احساس گرما مقداری ناراحتی را تجربه کنید. نباید احساس سوزش داشته باشید و اگر احساس ناراحتی کردید، باید به پزشک ارائه دهنده درمان خود اطلاع دهید.
آیا تکاردرمانی عوارض جانبی دارد؟
تکاردرمانی هیچ عارضه جانبی ندارد. تکاردرمانی برای بدن انسان کاملاً بیخطر است و یک درمان بسیار خوشایند است؛ با این وجود ممکن است در صورت رسیدن به دمای بسیار بالا یا داشتن پوست بسیار حساس، مقداری قرمزی یا گزگز در پوست را تجربه کنید. باید متخصص ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی شما، این مشکلات را همراه با شما مدیریت کند.