خارپاشنه

یکی از مشکلات بسیار مهم در پاشنه که می تواند دچار التهاب مزمن و نتیجه آن دردناک شود خار پاشنه میباشد خار پاشنه با ایجاد رسوب های کلسیمی در ناحیه پاشنه که به تبع فشارها و کشش های نامتوازن ایجاد می شود به وجود می آید درمان قطعی خار پاشنه می تواند از طریق امواج صوتی همراه یونتوفورزیس اسید استیک و همچنین امواج شاک ویو در مراحل پیشرفته تر باشد که در کلینیک فیزیوتراپی آلفا قابل اجرا و درمان می باشد.

 

 

 

خار پاشنه چیست؟

یکی از دلایل برجسته دردهای اطراف پاشنه است .خار پاشنه در اثر التهاب فاسیای کف پا ایجاد می شود. فاسیای کف پا، یک باند پهن است که در کف پا از پاشنه تا انگشتان پا کشیده می شود. خود این خار در حالت طبیعی، به شکل برجستگی استخوانی کوچکی درمحل چسبندگی فاسیای کف پا Plantar Fascia به استخوان پاشنه (calcaneus) هست. زمانی که یک فشار نامتوازن و نامناسب به پا وارد می‌شود، می‌تواند غشاء کف پا را دچار کشش بیش از حد کند و به مرور قسمت کف پاشنه ، ملتهب خواهد شد و کلسیم در آن رسوب می‌کند. کفش‌های غیراستاندارد، پاشنه بلند در دراز مدت می‌توانند برای شما دردسری به نام خار پاشنه پا را ایجاد کنند، مشکلی دردناک و دردسرساز که خلاص شدن از شر آن چندان راحت نیست.

در پی فعالیت بسیار و پیاده روی طولانی و نیز در افراد با اضافه وزن با ایجاد التهاب فاشیای کف پا ، این ناحیه آزرده شده و با رسوب کلسیم برجستگی بیشتری یافته ودردناک می‌گردد. این خار در عکسبرداری اشعه ایکس از پاشنه به روشنی آشکار می‌گردد.

 

 

 

خار بالای پاشنه در بخش پشت پاشنه و در جای چسبیدن تاندون آشیل پدید می‌آید و با اینکه کمتر از خار زیرین دیده می‌شود ولی در پی فشارهای پدید آمده و پیاده روی طولانی و نیز در برخی از ورزشکاران که پرش های زیادی را به صورت عمودی انجام میدهند دیده می شود همچنین این عارضه در ورزشکاران جوانی که بافت استخوانی آنها هنوز استحکام لازم را به دست نیاورده است بیشتر ایجاد می شود .

 

 

علائم خار پاشنه چیست؟

یکی از مهم‌ترین علائمی که می‌تواند ناشی از خارپاشنه باشد، درد است. این نوع درد در هر ساعتی از روز می‌تواند ایجاد شود حتی زمانی که فرد از خواب بیدار می‌شود و هنوز فعالیتی ندارد، این درد می‌تواند وجود داشته باشد. هنگامی که دردی در کف پا ایجاد شود و این درد با تعویض کفش‌ها و کاهش فشار روی پا هم از بین نرود، باید حتما برای بررسی علت درد به متخصص ارتوپدی یا فیزhttps://physioalpha.com/شاک-ویو-تراپی-خا…-بهترین-مرکز-شاک/یوتراپی مراجعه کرد.

 

 

 

درمان خار پاشنه :

 

 

 

  • چنانچه خار پاشنه در مراحل اولیه باشد، امکان درمان و پیشگیری از پیشرفت آن وجود دارد. افرادی‌که اضافه وزن دارند باید وزن خود را حتما پایین آورده و بعد از آن ورزش را شروع کنند. برای پیاده‌روی حتما باید کفش ورزشی سبک ، نرم و لژدار پوشید.

 

  •   کشش فاسیای کف پا:

یک باند پهن در کف پا و زیر انگشتان پا قرار دهید و دو سر آن را در در دست گرفته بکشید به طوری که انگشتان پا به صورت نزدیک شوند. این وضعیت را به مدت سی ثانیه نگه دارید. سه مرتبه این کار را تکرار نمایید.

 

 

 

  •  کشش تاندون آشیل:

بایستید و یک پا را جلوتر از پای دیگر قرار دهید، پای جلویی را از زانو خم کنید. دقت کنید که تماس کف هیچ یک از پاها نباید با زمین قطع شود. در این حالت باید در پشت ساق، احساس کشش نمایید. این حالت را به مدت سی ثانیه نگه دارید و سه بار تکرار کنید.

 

 

 

و یا

 

 

 

  • در کلینیک های فیزیوتراپی درمان خار پاشنه، به وسیله دستگاه شاک ویو انجام می‌شود به وسیله این دستگاه که با امواج صوتی کار می‌کند، به خار پاشنه ضربه وارد می‌شود تا مقداری از کلسیم رسوب‌کرده حل شود. یکی دیگر از مزایای این کار تحریک سلول‌های پروتئین‌ساز است و به این شکل کلاژن ساخته خواهد شد و به نوعی دور خار تشکیل‌شده ، یک غلاف ایجاد می‌شود که این غلاف نرم ، به بهبود درد و به‌طور کلی بهبود وضعیت خار پاشنه کمک می‌کند.

 

شاک ویو در خار پاشنه فیزیوتراپی

 

  • تمرین دیگر Ice roll می باشد که در آن از یک بطری یخ زده در کف پا همرا با رول استفاده می شود. لازم است تا چندین مرتبه در روز انجام شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • همچنین به بیمار توصیه میشود که با مراجعه به مراکز ارتوپدی فنی  اقدام به تهیه ی کفی طبی نمایند که بهتر است این کفی در خانه نیز مورد استفاده قرار بگیرد تا فشار روی پاشنه پا به حداقل ممکن برسد، همچنین در ورزشکاران می توان از تکنیک هایی مثل تیپینگ جهت کاهش میزان نیروهای وارد به خار پاشنه حین انجام فعالیت های ورزشی استفاده نمود.

 

 

 

 

  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مثل دیکلوفناک ، مفنامیک اسید و ایندومتاسین به عنوان مسکن، تزریق کورتون به عنوان ضد التهاب از روش های مورد استفاده در طب کلاسیک هستند.

 

 

  • اگر درمان با شیوه های مزبور امکان پذیر نشود، با عمل جراحی خار پاشنه خارج می شود.

 

 

 

 

پس از بهبودی، توصیه به استفاده طولانی از پد پاشنه و ورزش های کششی، مصرف کمتر چربی ها و افزایش مصرف ویتامین C می شود. در مجموع با ارائه این راهکارها می‌توان از عارضه دردناک خار پاشنه پیشگیری نموده و یا در ورزشکاران با کاهش درد ها کمک موثری در اجرای بهبود عملکرد های ورزشی آنها نمود.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.